top of page

Tüdrukud roolis!


Umbes kaks aastat tagasi palus meie (loe: Jane, Kaisa ja Maili) sõber Henrik, et aitaksime teda Pärnu ringrajal Mannergute Mõõduvõtu administreerimisega. Kui seadsime autoninad Tallinnast Auto24 ringi poole, siis endiselt arvasime tüdrukutega, et läheme rallile. Või noh tegelt ralli-ringrada, same-same, autod kihutavad jne. Polnud väga vahet, kuidas seda autovärki nimetati. Ja siis transponderite ja tagumise väntvõlli esimese puksi vahepealsel ajal sai esimesest mannergust üheksa ning poisid (loe: Henrik ja Allan) pakkusid välja, et nüüd oleme teoorias tugevad, kas tahaksime ka praktikat sooritada ning mannergute girl powerit näidata (mannergute adminnidega liituvad ka poiste kodused jõud Kadri ja Katrin)? Poisid ehitavad auto, meie tuunime ja kihutame. Viis naist hüüdsid kõik koos: jaaa!

Peale esimest hasarti sai selgeks, et naised on ikka naised. Emotsiooni pealt tehakse otsuseid ja kui reaalsus kohale jõuab, siis on ikka päris hirmus. Esmase emotsiooni ajel polnud me mõelnud PALJUDELE probleemidele:

1. Kui me seni esimest ja viimast korda Pärnu rinkal kihutasime, siis sai üsna kiiresti selgeks, et enne kui millegi muu kallale asume, siis peame õppima käiku vahetama. Jah, me sõidame autoga ja vahetame käiku ka, aga rinkal sõites ei suutnud kuidagi ilma piruetti tegemata käiku vahetada.

2. Kas me tõesti peame autos ÜKSI olema? Ma mõtlen, et ilma nö kaardilugejata? Jajah, ma juba ise tean, et see pole ralli, vaid ringrada ja seal pole kaardilugejaid klassikalises mõttes. Meil oleks vaja “kaardilugejat”, kes ütleks, millal hoog maha võtta, kuna käiku vahetada, millal gaasi põhjas hoida, kuidas kurve ümmarguseks sõita. Osadele (loe: Maili) on vaja ka meelde tuletada, et tegemist pole vigursõiduga. Vaata videot siit:

3. Milliseks see auto tuunida? Või kuidas AUTO tuunimine üldse käib?! Ainult armastusega autot ei ehita (Tähe, 2017).

4. Kuidas saab Daewoost vormel?

5. Mida me selga paneme?

6. Kas auto teha punane, roosa või mingi muu värviga? Kas sädeleb ja kui palju sädeleb? Kui tuunida tulede ümber ripsmed, siis kui suured kaared võiks teha?

7. Mis saab meie mannergutiimi nimeks?

Nii palju variante ja nii palju otsustamist. Õudne. Nii raske on olla naine ja valmistuda mannerguga kihutamiseks.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
bottom of page